Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Federația „Solidaritatea Sanitară”: Verificaţi întocmirea pontajelor

Viața Medicală
Dorina Novac vineri, 14 august 2020, ora 10:27

Reprezentanţii Federaţiei „Solidaritatea Sanitară” din România spun că drepturile aferente sporului de până la 30% depind de măsura în care pontajul reflectă realitatea.

Federația „Solidaritatea Sanitară” din România recomandă tuturor angajaților din Sănătate să verifice corectitudinea întocmirii pontajelor, în funcție acestea urmând a fi acordate sporurile pentru fiecare activitate desfășurată.

federatia solidaritate
Sursă imagine: Pixabay

 

„Pentru a ne asigura că fiecare salariat are posibilitatea de a verifica corectitudinea întocmirii pontajului, am introdus obligativitatea afișării acestuia (o puteți regăsi la art. 111, alin. 1 din Contractul colectiv de muncă la nivel de sector bugetar sănătate”, se arată într-o informare a Federației.

Mai mult decât atât, reprezentanții Federației au precizat că au introdus aceeași obligație și în privința sporului de până la 30%.

Astfel, angajatorul are obligația afișării pontajului care să reflecte și timpul de lucru desfășurat în condițiile Ordinului nr. 1070/2020, în vederea stabilirii cuantumului sporurilor de până la 30%, la loc vizibil sau accesibil pentru tot personalul.

„Având în vedere faptul că sporul de până la 30% trebuie acordat după apariția Ordinului pentru întreaga perioadă anterioară de la începutul pandemiei, angajatorul are obligația să afișeze toate pontajele cu timpul de lucru aferent activităților desfășurate în condițiile stabilite de Ordinului nr. 1070/2020”, transmite sursa citată.

Etichete: Federația „Solidaritatea Sanitară” sporuri pandemie covid-19

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.