Newsflash
Știri

Federația „Solidaritatea Sanitară”: Verificaţi întocmirea pontajelor

de Dorina Novac - aug. 14 2020
Federația „Solidaritatea Sanitară”: Verificaţi întocmirea pontajelor

Reprezentanţii Federaţiei „Solidaritatea Sanitară” din România spun că drepturile aferente sporului de până la 30% depind de măsura în care pontajul reflectă realitatea.

Federația „Solidaritatea Sanitară” din România recomandă tuturor angajaților din Sănătate să verifice corectitudinea întocmirii pontajelor, în funcție acestea urmând a fi acordate sporurile pentru fiecare activitate desfășurată.

federatia solidaritate
Sursă imagine: Pixabay

 

„Pentru a ne asigura că fiecare salariat are posibilitatea de a verifica corectitudinea întocmirii pontajului, am introdus obligativitatea afișării acestuia (o puteți regăsi la art. 111, alin. 1 din Contractul colectiv de muncă la nivel de sector bugetar sănătate”, se arată într-o informare a Federației.

Mai mult decât atât, reprezentanții Federației au precizat că au introdus aceeași obligație și în privința sporului de până la 30%.

Astfel, angajatorul are obligația afișării pontajului care să reflecte și timpul de lucru desfășurat în condițiile Ordinului nr. 1070/2020, în vederea stabilirii cuantumului sporurilor de până la 30%, la loc vizibil sau accesibil pentru tot personalul.

„Având în vedere faptul că sporul de până la 30% trebuie acordat după apariția Ordinului pentru întreaga perioadă anterioară de la începutul pandemiei, angajatorul are obligația să afișeze toate pontajele cu timpul de lucru aferent activităților desfășurate în condițiile stabilite de Ordinului nr. 1070/2020”, transmite sursa citată.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe