Newsflash
Știri

Finanțare europeană pentru spitalele din Cluj care luptă cu COVID-19

de Dorina Novac - aug. 17 2020
Finanțare europeană pentru spitalele din Cluj care luptă cu COVID-19

Uniunea Europeană oferă peste 15 milioane de lei pentru spitalele clujene implicate în lupta cu noul coronavirus, a anunțat Consiliul Județean Cluj.

Din banii obținuți de forul administrativ de la Uniunea Europeană vor fi decontate nu mai puțin de 238 de aparaturi medicale de înaltă tehnologie și peste 350.000 de echipamente de protecție achiziționate din bugetul județului.

finantare europeana
Sursă imagine: Consiliul Județean Cluj

 

Potrivit Consiliului Județean Cluj, ele vor deservi cele patru spitale clujene implicate în lupta cu noul coronavirus: Spitalul Clinic de Recuperare, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie „Leon Daniello” și Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal.

În valoare totală de 15.340.540,85 de lei, contractul de finanțare a fost semnat de către Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

„Continuăm să mobilizăm și să alocăm toate resursele necesare pentru a îmbunătăți infrastructura medicală și pentru a limita răspândirea noului coronavirus. Cu siguranță, noile dotări vor sprijini considerabil eforturile medicilor clujeni în ceea ce privește diagnosticarea și tratarea pacienților COVID”, a declarat acesta.

Sursa citată precizează că acest proiect european se adaugă unuia similar deja câștigat de Consiliul Județean în luna iulie, când au fost obținuți circa 12,3 milioane de lei pentru dotarea Unității de Primire a Urgențelor din cadrul Spitalului de Copii cu alte 258 de echipamente medicale de ultimă generație.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe