Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Gripa în lume

   În săptămâna 11/2011, activitatea gripală în cele mai multe zone din regiunile temperate din emisfera nordică pare să fi depăşit punctul culminant şi este în scădere. Deşi ratele de mortalitate prin gripă şi pneumonie în SUA sunt peste pragul epidemic şi multe state raportează activitate extinsă, majoritatea indicatorilor privind activitatea gripală în America de Nord sunt în declin. (...)
 

   În săptămâna 11/2011, activitatea gripală în cele mai multe zone din regiunile temperate din emisfera nordică pare să fi depăşit punctul culminant şi este în scădere. Deşi ratele de mortalitate prin gripă şi pneumonie în SUA sunt peste pragul epidemic şi multe state raportează activitate extinsă, majoritatea indicatorilor privind activitatea gripală în America de Nord sunt în declin. În acest context, gripa A/H1N1 2009 a crescut proporţional şi acum reprezintă 38% din toate detecţiile de virusuri. Cazurile severe de infecţii respiratorii acute în Europa sunt în scădere, dar în unele zone din Europa de Est se menţin la un nivel crescut. Virusul gripal dominant în Europa continuă să fie A/H1N1 2009, aproximativ 70% din toate virusurile caracterizate, iar 28% sunt virusuri de tip B. Datele din unele părţi ale Africii de Nord (Tunisia şi Algeria) arată că există o transmitere comunitară în curs atât a virusului gripal A/H1N1 2009, cât şi a virusului de tip B. Marea majoritate a virusurilor caracterizate sunt similare tulpinilor incluse în vaccinul sezonier curent, excepţie fac unele de tip B, similare cu virusurile din linia de evoluţie B/Yamagata. În general, procentul de probe pozitive din sistemul santinelă pentru infecţii respiratorii acute a scăzut de la aproximativ 40%, în săptămânile precedente, la 33% în săptămâna 11/2011.
 
 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.