Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Laparoscopie tradiţională şi asistată robotic în Urologie şi Ginecologie Transmisiuni live 3D

Viața Medicală
Dr. Cristian Nicolae MANEA vineri, 13 august 2010

   Centrul de Chirurgie Robotică din cadrul Spitalului Clinic Municipal Cluj-Napoca a organizat, recent, primul curs internaţional de chirurgie robotică din România. Acest curs a beneficiat de sprijinul Institutului European de Oncologie din Milano, al Universităţii de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu“ Cluj-Napoca şi, nu în ultimul rând, de cel al Aging Male Romanian Association. La acest eveniment medical au participat 57 de medici urologi, chirurgi generalişti şi ginecologi din Serbia, Italia, Republica Moldova, Bulgaria şi România. (...)

   Aplicabilitatea chirurgiei robotice câştigă din ce în ce mai mult teren în corolarul afecţiunilor cu sancţiune chirurgicală din diferitele specialităţi. Pentru ca acest act chirurgical complex să se desfăşoare în condiţii de siguranţă, este nevoie de un câmp optic propice. Pentru prima dată în România, intervenţiile chirurgicale au fost transmise live 3D, ceea ce a permis cursanţilor să trăiască experienţa chirurgului de la consolă. Valoarea chirurgiei robotice se regăseşte în sistemul de înaltă rezoluţie cu optică superioară 3D şi amplificare 10x. Dexteritatea excepţională şi filtrarea tremorului mâinii nu fac decât să expună cele şapte grade de libertate şi, astfel, să ofere instrumentelor chirurgicale o mobilitate maximă şi sigură.
   Echipele chirurgicale din cadrul Centrului de Chirurgie Robotică Cluj au fost coordonate de la consola daVinci de către dl prof. dr. Ioan Coman, care a efectuat o pieloplastie în manieră Hynes-Anderson prin abord lomboscopic unei tinere diagnosticate cu hidronefroză congenitală gradul III, secundară unui sindrom de joncţiune pieloureterală. (...)  
Mai multe detalii în ziarul nostru, Viaţa medicală.


 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC