Newsflash
Știri

Medic fals, descoperit la Predeal: consulta pacienții și elibera rețete

de Florentina Ionescu - ian. 16 2020
Medic fals, descoperit la Predeal: consulta pacienții și elibera rețete

Jurnaliștii au descoperit încă un medic fals care profesa în România, mai precis în Predeal. Bărbatul este programator IT și nu are studii în medicină.

O echipă de jurnaliști de la Digi24 a descoperit că un programator IT consultă pacienți și prescrie rețete oamenilor din Predeal.

medic fals predeal

Soția acestuia este medic de familie în oraș, iar jurnaliștii au descoperit că atunci când femeia nu se află la cabinet, soțul îi tratează pe pacienți. Falsul medic a recunoscut că nu avea ce să caute, de fapt, în cabinetul acesteia.

Fiind filmat cu camera ascunsă de jurnaliști, acest bărbat spune că le poate face bilet de trimitere, le poate face rețetă „identică cu cea de luna trecută”. Mai mult, el spune că poate face rețeta pe câte luni dorește pacientul, deși nu are pregătire medicală. Jurnaliștii au anunțat autoritățile, pentru că bărbatul exercită această profesie fără drept. 

Polițiștii au descoperit că într-o perioadă scurtă, acest medic fals a dat peste 200 de bilete de trimitere, rețete compensate și prescripții medicale, consultând zeci de pacienți în locul soției sale. 


Notă autor:

Sursa foto: Pixabay.com

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe