Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Medicii români din nordul Bucovinei şi din Ţinutul Herţa

Viața Medicală
Prof. dr. doc. Ion GHERMAN vineri, 14 august 2009

Printre cei peste 500 (511) oameni de cultură, de origine română, care în secolul trecut s-au născut şi au trăit o parte din viaţă în nordul Bucovinei, în lucrarea "Românii din jurul României" (Editura Vremea, 2003), am semnalat că un loc destul de însemnat îl deţin şi cele câteva zeci de medici români. (...)

    Printre cei peste 500 (511) oameni de cultură, de origine română, care în secolul trecut s-au născut şi au trăit o parte din viaţă în nordul Bucovinei, în lucrarea "Românii din jurul României" (Editura Vremea, 2003), am semnalat că un loc destul de însemnat îl deţin şi cele câteva zeci de medici români.
    În textul de faţă prof. dr. doc. Ion GHERMAN, citează pe aceia care s-au impus ca nişte personalităţi  cunoscute şi apreciate, şi anume: dr. Traian Beraru, dr. Victor Coroiu, dr. Octavian Lupu, dr. Ion Nandriş, dr. Teodor Nandriş, conf. dr. Carmen Oproiu, acad. Tiberiu Spârchez, prof. dr. Alex. Oproiu, dr. Arcadie Percek, prof. dr. Francisc Iosif Rainer, prof. dr. Emil Repciuc, dr. Ioan Şoneriu, dr. Ion Bahnareli, prof. dr. Octav Costăchel, prof. dr. Nicolae Făgurel, fraţii Gherman inclusiv subsemnatul, prof. dr. doc. Ion Gherman. (...)

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.