Newsflash
Știri

Monedă de argint aniversară, la 170 ani de la înființarea USAMV București

de L. Budin - sept. 19 2022
Monedă de argint aniversară, la 170 ani de la înființarea USAMV București

Banca Națională lansează o monedă de argint cu tema „170 de ani de la înfiinţarea Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti”.

Tirajul maxim pentru moneda din argint este de 5.000 de piese, iar preţul de vânzare este de 440 lei (fără TVA), inclusiv certificatul de autenticitate, informează Agerpres.

umsav_moneda
Sursă foto: bnr.ro 

 

Potrivit băncii centrale, moneda va avea o valoare nominală de 10 lei, forma rotundă, diametrul de 37 mm, greutatea de 31,103 grame şi cantul zimţat.

Aversul monedei prezintă clădirea rectoratului Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti. Reversul monedei redă portretul şi numele domnitorului Barbu Dimitrie Ştirbei, întemeietorul Şcolii Naţionale de Agricultură de la Pantelimon, precursoarea Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti, precum și clădirea vechii şcoli.

Monedele din argint, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoţite de certificate de autenticitate ale emisiunii, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central, redactate în limbile română, engleză şi franceză.

De asemenea, monedele din argint cu tema 170 de ani de la înfiinţarea Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti au putere circulatorie pe teritoriul României.

Lansarea în circuitul numismatic a acestor monede din argint se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Constanţa, Dolj, Iaşi şi Timiş ale BNR.

USAMV Cluj-Napoca: Facultatea de Medicină Veterinară aniversează 60 de ani

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe