Newsflash
Știri

Obligaţie profesională şi etică pentru personalul medical

de M. C. - dec. 18 2009
Obligaţie profesională şi etică pentru personalul medical

La cererea Comitetului Naţional pentru Gripă, Ministerul Sănătăţii intenţionează să pună în aplicare, în perioada imediat următoare, noi măsuri pentru limitarea îmbolnăvirilor cu gripă nouă. În acest sens, încă de marţi, 15 decembrie a.c., s-a extins campania de vaccinare la întreaga populaţie. Prioritate la vaccinare vor avea categoriile de populaţie cu risc major şi anume persoanele cu vârsta de peste 16 ani, care suferă de boli cronice. Vaccinarea se va desfăşura la cabinetele medicilor de familie, iar pentru bolnavii cronici se va putea efectua, în funcţie de posibilităţi, şi în alte unităţi sanitare. (...)

   Până la această dată, au fost vaccinate aproximativ 30.000 de persoane din categoriile de risc. „Atragem atenţia personalului medical în ce priveşte responsabilitatea ce îi revine în limitarea răspândirii îmbolnăvirilor. Toţi cei care lucrează într-o unitate sanitară sau într-un cabinet medical au obligaţia de a oferi pacienţilor toate metodele profilactice care le sunt la îndemână“ – a declarat dl prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, secretar de stat în cadrul MS.
   În România, au fost înregistrate, până la data intrării sub tipar a acestor rânduri, 4.885 de îmbolnăviri cu virusul gripal A/H1N1, dintre care 27 de decese. Cei mai mulţi dintre pacienţi aveau afecţiuni cronice sau prezentau factori de risc.
 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe