Newsflash
Știri

Premieră la congresul studenților mediciniști

de Dorina Novac - dec. 18 2020
Premieră la congresul studenților mediciniști

Aflat la cea de-a patra ediţie, „International Medical Students’ Congress of Bucharest” s-a desfășurat în perioada 9-13 decembrie, în format exclusiv online, și a reunit 720 de participanţi.

Ediţia de anul acesta a congresului ,,International Medical Students’ Congress of Bucharest” (IMCSB) a beneficiat de numeroase inovaţii datorate desfășurării lui în mediul online.

congresul studentilor medicinisti
Sursă imagine: International Medical Students’ Congress of Bucharest/ Facebook

Una dintre acestea a fost organizarea unui workshop interactiv, în care clasicul caz clinic a fost adaptat interfeţei virtuale astfel încât participantul să poată parcurge toate etapele diagnosticării din faţa propriului monitor.

Reuniunea știinţifică a fost închinată memoriei profesorului Matei Balș și a fost reinventată sub forma unei platforme educaţionale online, se arată într-un comunicat de presă.

Astfel, toate evenimentele științifice au fost preînregistrate la o rezoluție profesională 4K, permițând vizualizarea lor în detaliu chiar și pe ecrane de mari dimensiuni.

Etapele diagnosticării, din fața monitorului

De asemenea, a fost lansat în premieră un concept de workshop interactiv: clasicul caz clinic este adaptat interfeței virtuale astfel încât participantul să poată parcurge toate etapele diagnosticării chiar din fața propriului monitor.

O altă schimbare majoră în structura proiectului a reprezentat-o flexibilitatea programului, evenimentele științifice fiind disponibile timp de 22 de ore pentru fiecare participant, ceea ce le-a oferit studenților din întreaga lume ocazia să participe la evenimente în concordanță cu fusul orar local.

„Astăzi, The International Medical Students’ Congress of Bucharest a devenit un simbol al studenților mediciniști aflați la începutul drumului dedicat cu noblețe societății prin tot ceea ce înseamnă în ansamblul său medicina”, a declarat prof. dr. Viorel Jinga, rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București.

Congresul IMSCB, organizat de Societatea Studenţilor în Medicină din București, reunește anual sute de participanți din toate colțurile globului.

Aceștia beneficiază de numeroase conferințe și workshopuri special selecționate, din domenii cât mai variate, menite să prezinte aspecte aparte ale medicinei moderne, să capteze interesul, precum și să ofere o imagine de ansamblu a cercetării, ca ramură esențială a medicinei.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe