Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Prima intervenţie laparoscopică 3D din România

Viața Medicală
Mirabela VIAŞU miercuri, 14 noiembrie 2012
   O echipă de chirurgi dintr-un spital privat din Capitală, condusă de dr. Cătălin Copăescu, a realizat prima intervenţie laparoscopică video 3D full HD din România. Concret, operaţia a avut loc la 31 octombrie a.c. şi a constat în introducerea unor camere video în abdomenul pacientului, pentru a permite vizualizarea tridimensională a organelor interne, crescând acurateţea identificării şi tratării afecţiunilor. Imaginea preluată de camerele video este proiectată pe ecrane 3D de înaltă rezoluţie, pe care medicii urmă­resc întreaga pro­cedură, cu ajutorul unor ochelari spe­ciali.
   Premiera me­di­cală a fost urmă­rită în direct, în sistem 3D, de o echipă de medici chirurgi, aflaţi în incinta unităţii sa­ni­tare private. De aseme­nea, inter­ven­ţia la­paro­scopică a fost prezentată repre­zen­tanţilor lumii me­dicale în cadrul unei conferinţe de presă, la care a participat şi prof. dr. Irinel Popescu, şeful Centrului de Chirugie Generală şi Transplant Hepatic Fundeni. Acesta a vorbit despre avantajele oferite de îmbinarea chirurgiei robotice cu tehnicile laparoscopice.
   Trebuie menţionat că tehnica 3D oferă în plus, spre deosebire laparoscopica tradiţională, două avantaje deloc de neglijat: o mai mare precizie chirurgicală şi diminuarea riscului la care pacienţii sunt supuşi.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.