Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Profesorul Nicolae Hâncu împlinește astăzi 80 de ani

Viața Medicală
Redacția Viața Medicală luni, 6 iulie 2020, ora 17:07

Cu această ocazie, reputatul medic diabetolog a fost distins de UMF Cluj cu Medalia „Iuliu Hațieganu”  pentru contribuţiile remarcabile la dezvoltarea și la prestigiul învăţământului universitar clujean și românesc.

De-a lungul carierei sale de peste 50 de ani, prof. dr. Nicolae Hâncu a contribuit la înființarea Asociației Române pentru Studiul Obezității (1993), a Asociației Române de Ateroscleroză și Lipidologie (1999), a Federației Române de Diabet, Nutriție, Boli Metabolice (2001), a Asociației Române de Educație în Diabet (2001) și a Societății Române de Nutriție (2003). În 1992, a înființat Centrul Clinic de Diabet, Nutriție și Boli metabolice din Cluj, în care s-a implicat cu pasiune și dăruire în îngrijirea pacienților, în cercetare, în numeroase colaborări internaționale și nu în ultimul rând, în pregătirea studenților.

În prezent, domnia sa este membru de onoare al Academiei Române, membru titular al Academiei de Știinte Medicale din România și președintele de onoare al Federatiei Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice.

prof dr nicolae hancuEste autor și coautor a zeci și sute de cărți, articole și lucrări științifice, publicate în țară și în străinătate, în domenii precum lipidologia clinică, managementul clinic al diabetului zaharat de tip 2, riscul cardiovascular global, obezitatea abdominală.

S-ar putea să te intereseze: Distincții clujene

Ceremonia de decernare a Medaliei de onoare „Iuliu Hațieganu a avut loc astăzi, 6 iulie 2020, în amfiteatrul Ion Aleman al Universității de Medicină și Farmacie din Cluj, fiind prezidată rectorul universității, prof. dr. Anca Dana Buzoianu.

„Datoria profesiei mele este să ajute știința în drumul spre sănătatea omului și pe el să-l călăuzească spre sănătate. Realizările, succesele și pozițiile în ierarhiile profesiei le datorez Universității mele. Azi, Universitatea de Medicină și Farmacie «Iuliu Hațieganu» este o mândrie a Clujului și a României, cu o admirabilă vizibilitate națională și internațională, având o impunătoare prestanță și un prestigiu consolidat an de an”, a declarat prof. dr. Nicolae Hâncu, în discursul de acceptare a distincției.

 

Citește și:

Ghid pentru nutriție sănătoasă

 

Etichete: Nicolae Hâncu UMF „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.