Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Raportarea infecţiilor asociate asistenţei medicale, de 10 ori mai mică decât în UE

Viața Medicală
Dorina Novac vineri, 14 februarie 2020, ora 12:07

Raportarea infecţiilor asociate asistenţei medicale este de cel puţin zece ori mai mică decât în orice altă ţară din Uniunea Europeană, a declarat preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, Alexandru Rafila.

Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, a participat, azi, la forumul organizat de Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila”. În cadrul evenimentului, el a vorbit și despre prima generaţie de absolvenţi de medici microbiologi după anul 1992.

Alexandru Rafila la forumul
Alexandru Rafila, la forumul organizat de Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila”

 

„Discutăm despre una dintre problemele care ar trebui să fie cu adevărat preocupante pentru sistemul de sănătate publică din ţara noastră aşa cum este tratată şi la nivel internaţional şi este una dintre condiţiile esenţiale privind siguranţa pacientului să putem să controlăm circulaţia bacteriilor multirezistente şi să prevenim în măsura posibilului infecţiile produse de bacteriile multirezistente”, a spus Alexandru Rafila.

De asemenea, președintele Societății Române de Microbiologie a amintit că anul acesta România va avea prima generaţie de absolvenţi de medici microbiologi după anul 1992, însă spitalele clinice nu au secţii şi compartimente de microbiologie. Potrivit lui, aceștia ar putea să nu aibă unde să lucreze, în condiţiile în care discutăm despre o prioritate de sănătate publică, scrie Agerpres.

Sursă imagine: Facebook

Etichete: Alexandru Rafila sistemul de sanatate publică infectii

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.