Newsflash
ACTUALITATE Știri

Rafila: Numărul concediilor medicale rămâne mare; trebuie să ţinem fenomenul sub control

de Magdalena Tănăsescu - iul. 3 2023
Rafila: Numărul concediilor medicale rămâne mare; trebuie să ţinem fenomenul sub control

Deși numărul concediilor medicale a scăzut cu 12 la sută în 2022 faţă de 2021, totuși rămâne la un nivel mare, iar fenomenul trebuie ținut sub control, susține Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii.

Acesta a precizat că în pandemie numărul concediilor medicale a crescut destul de mult, procesul fiind normal pentru că se acordau concedii medicale nu numai pentru persoana bolnavă, ci şi pentru părintele care avea copilul bolnav. 

”Existau nişte prevederi care duceau la creşterea numărului de zile de concediu medical. Acest fenomen s-a oprit în 2022; în 2022 numărul de zile de concediu medical, comparativ cu anul dinainte, a scăzut cu 12 la sută şi suntem aproape de un nivel pre-pandemic ca şi număr de zile de concediu medical”, a afirmat ministrul Sănătății pe 1 iulie, într-o emisiune la Prima TV, citată de Hotnews

Alexandru Rafila a menționat, totodată, că majoritatea medicilor prescriu concediu medical persoanelor care au nevoie să-şi refacă starea de sănătate, însă există şi hârtii false, orice activitate de genul acesta ducând şi la apariţia unor situaţii în care legalitatea nu este respectată. 

”Atât la nivelul Ministerului Sănătăţii, cât şi la nivelul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate există o preocupare privind ţinerea sub control a acestui fenomen al concediilor medicale”, a mai spus ministrul Sănătății. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe