Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

RECOVERY: dexametozona, utilă în formele severe de COVID-19

Viața Medicală
Dr. Mădălina Badea vineri, 25 septembrie 2020

Agenţia Europeană a Medicamentelor susţine utilizarea dexametazonei în formele severe de COVID-19, ca urmare a rezultatelor studiului RECOVERY.

Se recomandă pentru pacienţii cu vârsta peste 12 ani și greutatea peste 40 kg, care au necesar de oxigen suplimentar sau sunt ventilaţi mecanic. Aceasta poate fi administrată oral sau injectabil, în doză de 6 mg/zi, până la 10 zile.

        Rezultatele preliminare ale studiului RECOVERY au aratat că tratamentul cu dexametazonă, comparativ cu îngrijirea uzuală, scade mortalitatea cu 35% la cei ventilaţi mecanic și cu 20% la cei cu necesar de oxigen suplimentar, fără impact asupra celor care nu prezintă insuficienţă respiratorie.

Etichete: dexametazona covid Recovery

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.