Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Refugiat din Ucraina, tratat la Spitalul „Sfântul Spiridon” din Iaşi

Viața Medicală
Florentina Ionescu marţi, 1 martie 2022, ora 09:24

Un refugiat din Ucraina a fost internat și tratat gratuit la Spitalul „Sfântul Spiridon”, după ce i s-a făcut rău.

Un bărbat în vârstă de 70 de ani, refugiat din Ucraina, a fost adus ieri cu ambulanţa la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţe (SCJU) „Sfântul Spiridon” din Iaşi, după ce i s-a făcut rău într-o cameră de hotel, unde era cazat gratuit, scrie AGERPRES

pacient varstnic izolat trist internat spital
Foto: arhivă

Bărbatul suferă de o bronşită obstructivă cronică, motiv pentru care a fost nevoie de internarea sa în Clinica Medicală III, a explicat coordonatorul UPU de la SCJU „Sf Spiridon”, dr. Diana Cimpoeşu. 

„Ambulanţa a primit o solicitare de la o persoană de cetăţenie ucraineană, refugiată, aflată într-un hotel din Iaşi. A fost adusă în UPU, cu dispnee. A fost diagnosticată cu status post COVID-19, pacientul având o bronşită obstructivă cronică diagnosticată anterior. Starea lui a impus internarea. După tratamentul primit în UPU, a fost internat în clinica de gardă, unde este tratat la fel ca orice pacient din spitalul nostru”, a declarat dr. Diana Cimpoeşu citată de AGERPRES.

Dr. Diana Cimpoeşu a ţinut să precizeze că toţi refugiaţii care vor avea nevoie de asistenţă medicală de urgenţă vor fi primiţi gratuit în spitalele din Iaşi şi din ţară, iar dacă va fi nevoie, pot fi internaţi. 

O delegație de medici israelieni ajută refugiații din Ucraina la granița cu Republica Moldova 

La SCJU Iaşi, atât în rândul echipei medicale cât şi al medicilor rezidenţi sunt vorbitori de limba rusă, a mai spus medicul citat.

Etichete: refugiati ucraina refugiati refugiati din Ucraina sfantul spiridon spitalul sf spiridon iasi upu spital sf spiridon iasi medic din Iasi

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.