Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Reorganizarea şi restructurarea MS, la final

Viața Medicală
Serviciul de presă al MS vineri, 16 iulie 2010

  În urma reorganizării activităţilor, dintr-un total de 9.920 de posturi, existente atât în unităţile finanţate integral de la bugetul de stat, cât şi în unităţile finanţatedin  venituri proprii şi subvenţii de la bugetul de stat, au fost reduse 1.621 de posturi, dintre care 978 vacante.
  În cazul unităţilor finanţate integral de la bugetul de stat, ca de exemplu Ministerul Sănătăţii, direcţiile de sănătate publică, alte unităţi aflate în subordinea ministerului, din cele 7.872 de posturi finanţate integral de la bugetul de stat au fost reduse un număr de 918 posturi, reprezentând 11,66%. (...)

   De exemplu, au fost eliminate şapte posturi din Ministerul Sănătăţii, un număr de 497 de posturi din direcţiile de sănătate publică, 181 din unităţile subordonate MS şi 233 de posturi de medici rezidenţi. Din cele 918 posturi reduse, un număr de 339 erau vacante. Toate posturile de medici rezidenţi care au
fost eliminate sunt neocupate.
   Reducerea celor 1.621 de posturi din instituţiile administrative ale sistemului sanitar înseamnă o economie de 7.708 mii lei la cheltuielile de personal până la sfârşitul anului.
   Cea mai mare economie, însemnând 6.252 mii lei, se înregistrează în cazul unităţilor finanţate integral de la bugetul de stat prin eliminarea celor 918 posturi. 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.