Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Riscul de AVC, corelat cu fibrilația atrială

Viața Medicală
Cristina GHIOCA vineri, 27 iulie 2018
Din cele aproximativ 200.000 de cazuri unice cu fibrilație atrială internate în 2017 în spitalele din România și cei 128.000 de români cu diagnostic de accident vascular cerebral (AVC), peste 24.000 de cazuri de AVC au fost corelate cu diagnosticul de fibrilație atrială (FiA), avertizează Asociația Națională pentru Protecția Pacienților (ANPP). Potrivit reprezentanților ANPP, datele sunt cu atât mai îngrijorătoare cu cât 27,9% din cei internați cu FiA și 10,2% din cei diagnosticați cu AVC și FiA sunt persoane sub 65 de ani. Semnalul de alarmă a fost tras în contextul Zilei mondiale a creierului, care se celebrează în fiecare an la 22 iulie. Vasile Barbu, președintele acestei organizații, spune de mai mult de cinci ani că ANPP face eforturi pentru ca pacienții români cu fibrilație atrială să beneficieze de un management corect și de un tratament nou, eficient. „Deși avem un risc de cinci ori mai mare de a face un accident vascular cerebral sever, această afecțiune nu este o prioritate pentru autorități”, spune acesta.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.