Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Ritli Ladislau este noul ministru al sănătăţii

CNAS va fi coordonată de MS
   Miercuri, 17 august a.c., a fost anunţată propunerea UDMR pentru funcţia de ministru al sănătăţii. Astfel, dl conf. dr. Ritli Ladislau a fost desemnat ca succesor al dlui Cseke Attila, la conducerea MS, propunere acceptată de şeful Cabinetului. La foarte scurt timp, preşedintele Traian Băsescu a semnat decretul de numire în funcţie. (...)

 
 

CNAS va fi coordonată de MS
   Miercuri, 17 august a.c., a fost anunţată propunerea UDMR pentru funcţia de ministru al sănătăţii. Astfel, dl conf. dr. Ritli Ladislau a fost desemnat ca succesor al dlui Cseke Attila, la conducerea MS, propunere acceptată de şeful Cabinetului. La foarte scurt timp, preşedintele Traian Băsescu a semnat decretul de numire în funcţie.
   Noul ministru s-a născut la 8 iunie 1948, la Oradea şi a absolvit Facultatea de Medicină din Timişoara în 1973, ca şef de promoţie. Specialist în pediatrie, oncologie şi hematologie, dl Ritli Ladislau este conferenţiar la Facultatea de Medicină a Universităţii din Oradea şi, din 2010, director medical al Spitalului Clinic Municipal „Dr. Gavril Curteanu“ Oradea.
  De asemenea, în urma consultărilor UDMR – PDL, coaliţia de guvernământ a decis ca, pentru realizarea cât mai eficientă a politicilor publice de sănătate şi funcţionalitatea sistemului, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate să fie coordonată de Ministerul Sănătăţii, CNAS păstrându-şi însă statutul de ordonator principal de credite.
   Am reţinut, din declaraţia făcută miercuri, la finalul şedinţei de Guvern, de primul ministru Emil Boc, priorităţile pe care noul deţinător al portofoliului sănătăţii va trebui să le urmărească. Acestea vizează continuarea reformelor şi aplicarea măsurilor convenite cu Comisia Europeană şi Fondul Monetar Internaţional: adoptarea pachetului minimal de servicii medicale, introducerea taxei clawback, implementarea cardului naţional de sănătate, a prescripţiei electronice şi a fişei electronice a pacientului, precum şi impunerea genericelor ca mod general de utilizare a medicamentelor.

 
 
 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.