Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

România a donat 11 ambulanţe serviciilor de urgenţă din Ucraina

Viața Medicală
Dorina Novac luni, 18 aprilie 2022, ora 16:09

România a donat 11 ambulanțe, nouă din dotarea Serviciilor Județene de Ambulanță și două din dotarea SMURD, serviciilor de urgență din Ucraina.

Acțiunea umanitară s-a derulat prin intermediul HUB-ului logistic operaționalizat la Suceava, au precizat reprezentanții Departamentului pentru Situații de Urgență.

ambulante ucraina

Autospecialele sunt complet echipate și funcționale și vor fi folosite pentru evacuarea răniților și acordarea ajutorului medical de urgență.

Citește și: Spitalele private din România ajută refugiații din Ucraina

„Menționăm faptul că donarea către partea ucraineană a celor 11 ambulanțe a fost aprobată la finalul lunii trecute, la propunerea CNSU, prin Hotărâre de Guvern”, transmite sursa citată.

Departamentul pentru Situații de Urgență, sub egida Mecanismului European de Protecție Civilă a deschis primul Centru Logistic European pentru primirea, depozitarea, manipularea și transferul asistenței umanitare oferită de statele membre către Ucraina, în județul Suceava.

Până la acest moment, prin Hub-ul de la Suceava au fost operaționalizate 29 de misiuni umanitare pentru sprijinirea directă și rapidă a statului ucrainean, puternic afectat de agresiunea militară rusă.

Etichete: ambulante ambulante pentru ucraina SMURD HUB logistic

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.