Newsflash
Știri

Salarii mai mari în sănătate

de - iun. 17 2016
Salarii mai mari în sănătate

     De creşteri salariale vor beneficia aproape 163 de mii de angajați în domeniul sanitar, odată cu aprobarea Ordonanței de Urgență pentru salarizarea în sistemul public. Măsura va intra în vigoare începând cu 1 august 2016. Astfel, potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătății, salariul unui medic primar – gradația 5 va crește cu 914 lei, iar cel al unui medic specialist – gradația 5 cu 557 de lei. Şi salariile medicilor rezidenți vor fi modificate, crescând cu 746 de lei pentru rezidenții din anii VI și VII, cu 294 de lei pentru cei din anul III sau cu 312 lei pentru rezidenții din anul I, cu menținerea valorii lunare a bursei de 670 de lei. Salariile de bază pentru personalul medical şi auxiliar sanitar au fost stabilite pe funcții, grade, trepte profesionale şi gradații diferențiate pe unități clinice, unități neclinice, servicii de ambulanță şi structuri de primiri urgențe, anatomie patologică şi medicină legală. Cu scopul ocupării posturilor din unitățile deficitare la acest capitol, personalul unităților cu paturi de ATI/TI şi transport neonatal va fi inclus în capitolul serviciilor de ambulanță şi compartimentelor de primiri urgențe, primind salarii de bază mai mari. În ceea ce priveşte gărzile în afara orelor de program ale personalului medical cu pregătire superioară, acestea urmează a fi reglementate pe baza unui contract separat. (Cristian Teodorescu)

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe