Newsflash
Știri

Se fac testări pentru COVID-19 și la Institutul „Marius Nasta”

de Dan Dumitru MIHALACHE - apr. 13 2020
Se fac testări pentru COVID-19 și la Institutul „Marius Nasta”

Începând de astăzi, în cadrul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” funcționează un laborator destinat testelor COVID-19.

Conducerea Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” anunță că de-acum pacienții internați în spital vor beneficia de testare în cadrul unității, pentru detectarea infecției cu SARS-CoV-2, folosind metoda RT-PCR.

Prin includerea acestui laborator în fluxul zilnic, vom realiza o eficientizare a activității în contextul pandemiei de COVID-19, având un răspuns mai rapid în cazul pacienților suspecți, ceea ce va permite luarea în consecință a măsurilor necesare, conform procedurilor și protocoalelor în vigoare. (Dr. Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta”)

Laborator Marius Nasta

Sprijin și de la UMF „Carol Davila” București

Potrivit acesteia, laboratorul COVID-19 are în dotare un aparat de diagnostic RT-PCR de tip ELITE InGenius cu o capacitate de 40 de teste pe zi. Procedura de diagnostic constă în identificarea ARN-ului viral, unic fiecărui virus în parte, în probele prelevate de la pacienți.

Laboratorul COVID-19 din cadrul Institutului „Marius Nasta” are resursă umană proprie pentru efectuarea acestor teste, iar în acest proces beneficiază și de sprijinul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București, prin Catedra de Genetică Medicală, care îi oferă consultanță de specialitate, astfel încât întregul proces să se desfășoare la cele mai înalte standarde.

Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București se implică activ în proiecte destinate luptei împotriva pandemiei de COVID-19. Suntem alături de cadrele universității noastre implicate în prima linie a luptei cu infecția SARS-CoV-2. (Prof. dr. Viorel Jinga, rectorul UMF „Carol Davila” București)

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe