Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Solidaritate: 5.200 doze de anticorpi monoclonali din Italia, în România

Viața Medicală
L. Budin miercuri, 13 octombrie 2021, ora 12:33

La solicitarea statului român, adresată Centrului de Coordonare a Răspunsului la Urgență al Comisiei Europene (ERCC), 5.200 doze de anticorpi monoclonali din Italia au fost oferite României.

Dozele de anticorpi monoclonali fac parte din schema de tratament în cazurile severe de îmbolnăvire cu COVID-19, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU). 

ajutoare-italia
Sursă foto: Facebook Departamentul pentru Situații de Urgență

 

Ajutorul venit din partea Italiei, regiunea Lombardia, a ajuns în țară cu o aeronavă C-27J Spartan a Forțelor Aeriene Române. Dozele au fost date autorităților abilitate din domeniu, pentru a fi mai apoi distribuite în unitățile spitalicești din țară.

Anticorpii monoclonali sunt proteine produse în laborator care imită capacitatea sistemului imunitar de a combate noul coronavirus. Aceștia se fixează de proteina virală de suprafață (spike) și blochează astfel capacitatea virusului de a se fixa de celulele umane”, se arată în postare.

La activitatea de recepție a dozelor de anticorpi monoclonali oferite de statul italian prin Mecanismul European de Protecție Civilă României au participat ambasadorului Italiei la București, Excelența Sa domnul  Alfredo Maria Durante Mangoni, și ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila.

În postarea DSU, se aduc mulțumiri Comisiei Europene și Italiei pentru „sprijinul acordat în combatarea efectelor generate de coronavirusul SARS-CoV-2”.

Etichete: doze anticorpi monoclonali italia transport in romania pacienti covid-19 mecanism european de protectie civila

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.