Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Spitalul de Boli Infecţioase şi Psihiatrie din Baia Mare are o secţie nouă ATI

Viața Medicală
Dorina Novac joi, 22 septembrie 2022, ora 13:03

Noua secţie de Terapie Intensivă la Spitalul de Boli Infecţioase şi Psihiatrie din municipiul Baia Mare a fost dată în folosinţă.

În cadrul proiectului „Extindere pe verticală tronson sudic și reparații capitale şarpantă, schimbare invelitoare tronson nordic clădire C1”, implementat la Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare, a fost realizată o secție de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) care a fost marți inaugurată.

sectie ATI

Potrivit reprezentanților Consiliului Județean Maramureș, tot în cadrul acestui proiect au fost efectuate amenajări interioare pentru saloane, cabinete și recompartimentări de spații.

În același timp, s-a realizat schimbarea destinației unor încăperi existente, cu intervenții la compartimentare, pentru a corecta anumite fluxuri în unitatea spitalicească.

„În ceea ce privește saloanele din compartimentul de terapie intensivă, acestea sunt dotate cu paturi speciale de terapie intensivă, dispun de monitoare de funcţii vitale de înaltă performanţă, conectate la staţia de monitorizare centralizată, ventilatoare mecanice şi sisteme formate din injectomate automate cu 6 seringi, 2 pompe de perfuzie şi 2 pompe de nutriţie”, informează CJ Maramureș.

Un alt proiect important pentru dezvoltarea Spitalului de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare este construirea unei noi clădiri cu ambulatoriu, proiect care va fi depus în această săptămână spre finanțare prin Programul Național de Redresare și Reziliență.

„Dezvoltarea sistemului de sănătate din Maramureș, pentru ca cetățenii să beneficieze de servicii medicale de calitate, este un obiectiv principal pentru mine și pentru echipa Consiliului Județean Maramureș. Felicit echipa de management a Spitalului de Boli Infecțioase și Psihiatrie pentru implicare și pentru gestionarea implementării acestui proiect important!”, a declarat Ionel Bogdan, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Maramureş.

Etichete: Spitalul de Boli Infectioase si Psihiatrie Baia Mare sectie ATI ventilatoare mecanice

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.