Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Spitalul Grigore Alexandrescu din București, dotat cu aparatură medicală performantă

Viața Medicală
Dorina Novac marţi, 10 noiembrie 2020, ora 14:52

Spitalul Grigore Alexandrescu din București a primit un incubator performant pentru secția de terapie intensivă, un monitor de nerv facial și un electrocauter pentru secția ORL.

Potrivit unui comunicat de presă, Organizația Salvați Copiii România dotează de urgență Spitalul Grigore Alexandrescu din București cu aparatură performantă necesară intervențiilor medicale.

Dotarea Salvati Copiii Grigore Alexandrescu (3)

Astfel, medicii vor avea la dispoziție un incubator performant pentru secția de terapie intensivă, un monitor de nerv facial și un electrocauter pentru secția ORL, în valoare totală de 67.198 de euro.

Reprezentanții Organizației Salvați Copiii precizează că monitorul de nerv facial va permite spitalului să efectueze operații complexe otologice precum implantul cohlear care va ajuta copiii cu patologie de surditate.

De asemenea, în afara hemoragiilor din sfera ORL care reprezintă urgențe majore, toate operațiile chirurgicale ORL necesită o hemostază riguroasă, care poate fi realizată acum cu ajutorul electrocauterului de ultimă generație primit azi de secția ORL a spitalului.

Dotarea Salvati Copiii Grigore Alexandrescu (4)

Sursa citată precizează că una dintre problemele majore ale nou-născutului este surditatea congenitală: anual, se nasc 200-300 de copii surzi, în condițiile în care la nivel național există doar două centre exclusiv de pediatrie incluse în Programul Național de tratament al surdității prin proteze implantabile la copii – Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „M. S. Curie” și Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu” Bucureşti.

„Din păcate, criza pe care o traversăm afectează în mod suplimentar intervențiile medicale și mai ales programele de prevenire a bolilor. Actul medical trebuie protejat, mai ales în cazul nou-născutului, unde orice minut de întârziere poate avea consecințe dramatice”, a declarat Gabriela Alexandrescu, președinte executiv Salvați Copiii România.

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” asigură urgențele pentru peste 1.200.000 de copii din toată țara, fiind unul dintre cele două spitale de copii din București care asigură linie de gardă continuă în specialitatea ORL pediatrie, având peste 30.000 de consultații pe an și în medie 100 de consultații pe zi.

În cadrul secției ORL se efectuează bronhoscopii 24 de ore din 24, iar anual, 400 de copii necesită extragerea corpilor străini.

Etichete: spital pentru copii Organizatia Salvați Copiii aparatura medicala ORL

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC