Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Tendinţe în Chirurgia estetică

Viața Medicală
Dr. Sorina VASILE vineri, 24 septembrie 2010

   Marţi, 13 septembrie 2010, la Centrul Medical Focus de pe bd. Ferdinand nr. 141, a avut loc conferinţa de presă „Ultimele noutăţi în chirurgia estetică“. Aceasta s-a adresat publicului larg şi i-a avut ca speakeri pe dl dr. Călin Doboş, medic specialist în Chirurgie maxilo-facială şi Chirurgie plastică, şi pe dl dr. Mihai Roşu, directorul medical al Centrului. (...)

    Doctorul Doboş a vorbit despre noul trend în chirurgia estetică: intervenţiile chirurgicale asociate. Dsa a explicat avantajele acestui tip de intervenţie: „Cu ajutorul intervenţiilor chirurgicale asociate scade semnificativ timpul de anestezie, de spitalizare, dar şi de recuperare postoperatorie“. S-a subliniat însă că intervenţiile chirurgicale asociate nu pot fi aplicate la toţi pacienţii, mai cu seamă la cei care au depăşit vârsta de 45 de ani, existând riscul ridicat al tromboembolismului. De asemenea, a mai precizat că nu orice intervenţie chirurgicală se poate asocia cu o alta şi că ele pot fi realizate numai în cazul în care starea de sănătate a pacienţilor o permite. „Să te fereşti de chirurgul care aplică aceeaşi tehnică pe toţi pacienţii sau pe cei care aplică toate tehnicile pe care le ştiu pe un singur pacient“, a declarat dl dr. C. Doboş.
    Au fost prezentate câteva animaţii care simulau rinoplastii închise şi deschise, abdominoplastii, lipoaspiraţii, blefaroplastii, reducţii mamare în „T“ (ancoră) sau în „I“ şi liftinguri faciale asociate: cervicofacial, centro-facial şi temporal.
    S-a vorbit mult despre chirurgia sânului, ea fiind pe primul loc în preferinţele pacientelor care efectuează astfel de intervenţii. Ultimul trend non-chirurgical în mărirea sânilor este injectarea în mamelă a unui amestec alcătuit din grăsime proprie şi o substanţă ce stimulează producţia de celule stem şi diferenţierea acestora. Dl dr. C. Doboş refuză să facă o astfel de intervenţie din cauza complicaţiilor ce pot apărea în viitor: „Franţa a interzis acest gen de procedură. Să nu uităm că ţesutul adipos conţine hormoni. Prefer să nu fac astfel de intervenţii chirurgicale în lipsa unor dovezi clare asupra efectelor pe termen lung“. La sfârşitul prezentării, câţiva participanţi au beneficiat de injecţii cu toxină botulinică şi acid hialuronic. Dl dr. Mihai Roşu a efectuat pentru participanţii la conferinţă un tur al Centrului Medical Focus, pentru a prezenta dotările de ultimă generaţie ale clinicii, printre care se numără şi Computer-tomograful VCT 64-slice, singurul din România, care permite efectuarea de examene rapide (scanarea cordului se face în 5 secunde).
 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.