Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

UMF Carol Davila reia campania de prevenție „Asumă-ți să fii sănătos!”

Viața Medicală
Dorina Novac luni, 23 martie 2020, ora 12:14

Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București reia, începând de astăzi, campania de prevenție „Asumă-ți să fii sănătos!”.

UMF Carol Davila

Potrivit unui comunicat de presă, UMF „Carol Davila” reia campania de prevenție Asumă-ți să fii sănătos!, un prim episod fiind realizat și prezentat de prof. univ. dr. Cătălina Tudose, șef disciplină psihiatrie adulți din cadrul UMFCD.

„Impactul asupra populației a situației cu care ne confruntăm poate fi definit în jurul a trei concepte: frica de boală, constrângerea, restrângerea cadrului de acțiune și interacțiune. Obligația la izolare este percepută diferit în funcție de vârstă, profesie, experiență, capacitate de înțelegere. Momentul prezent însă este unul ce ne impune tuturor ca rațiunea să fie mai presus de impuls. Deși pare că noi ca țară am intrat mai calmi și mai pregătiți în prevenție, teama există în toți, alături de stigmatizarea când mai este adus în spital un nou pacient. Situația disperată a țărilor în care s-a împuținat semnificativ numărul cadrelor specializate pentru a asigura basic- ul poate crea PTSD. Majoritatea personalului medical din țara noastră este la vârsta asumată la care își face griji atât pentru copiii lăsați însingurați și nesupravegheați, cât și pentru părinții expuși riscului”, se arată în comunicatul de presă.

Sistemul medical a făcut apel la conștiința bolnavilor cronici să amâne consulturile de rutină, controalele periodice, să-și sporească atenția pentru propria sănătate, pentru asigurarea cu medicația de lungă durată, deoarece traversăm o perioadă în care interesul umanității și al comunității trebuie să fie peste interesul personal.

Potrivit sursei citate, situația cu care ne confruntăm simulează o stare de război, dar dacă inamicul ar fi un tanc, oamenii ar avea o reprezentare mai bună a pericolului, decât atunci când inamicul este un virus invizibil.

Este o situație socială în care cadrele medicale și polițiștii trec împreună printr-o probă de foc „Stați voi acasă pentru ca noi să putem avea grijă de voi!”.

Sursă imagine: Facebook

Etichete: UMF „Carol Davila” Asumă-ți să fii sănătos! campanie de prevenire

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.