Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

UMF Iași: Peste 2.200 de candidați s-au înscris la examenul de admitere

Viața Medicală
Dorina Novac marţi, 19 iulie 2022, ora 11:00

Peste 2.200 de candidaţi s-au înscris pentru examenul de admitere la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi.

UMF Iasi

Pentru anul universitar 2022-2023, la Facultatea de Medicină sunt 1.166 candidaţi, concurenţă de 3,59/loc bugetat, la Asistenţă Medicală Generală – 275 (concurenţă de 3.93/loc bugetat), la Nutriţie şi Dietetică – 46 (concurenţă de 3,29/loc bugetat), la Medicină Dentară – 344 (concurenţă de 3.34/loc bugetat), la Asistenţă de Profilaxie Stomatologică – 3 (concurenţă de 0.25/loc bugetat), Tehnică Dentară – 64 (concurenţă de 1.73 /loc bugetat), la Farmacie – 31 (concurenţă de 0.40/loc bugetat), la Cosmetică medicală şi tehnologia produsului cosmetic – 38 (concurenţă de 1,52), la Bioinginerie – 119 (concurenţă de 1.53/loc bugetat), iar la Balneo-fiziokinetoterapie şi recuperare – 121 (concurenţă de 1.53/loc bugetat).

Citește și: Premieră la Iași: lavaj pulmonar, la un pacient cu proteinoză alveolară

Potrivit unui comunicat de presă, s-au înscris în total 2.207 candidați. Testul grilă va avea loc duminică, 24 iulie.

Cea mai mare concurență este la specializarea Medicină (concurență de  3.59/loc bugetat), iar cea mai mică la Asistență de Profilaxie Stomatologică.

„Tabloul înscrierilor ne arată interesul constant al tinerilor pentru specializările medicină și medicină dentară, unde avem concurența cea mai mare, dar și pentru celelalte specializări din generoasa noastră ofertă educațională. Sigur, este un trend descendent îngrijorător la Facultatea de Farmacie, o situație pe care o întâlnim și la celelalte universități de medicină și farmacie tradiționale din țară și care nu are legătură cu calitatea actului didactic. Și în acest an ne vom mobiliza astfel încât concursul de admitere să decurgă fără probleme”,  a declarat prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași.

Etichete: facultatea de medicina medicina dentara examen de admitere UMF „Grigore. T. Popa” Iasi

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.