Newsflash
ACTUALITATE Știri

Noutăți pentru studenții care s-au înscris în Laboratorul de tehnici digitale în stomatologie

de Florentina Ionescu - sept. 27 2023
Noutăți pentru studenții care s-au înscris în Laboratorul de tehnici digitale în stomatologie

Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București a început pregătirile pentru lansarea noului an universitar.

În acest an, studenții Facultății de Stomatologie vor putea să utilizeze, în procesul educațional, materiale didactice produse în cadrul Centrului Interdisciplinar de Cercetare de Cercetare și Dezvoltare în Stomatologie – Laboratorul de Tehnici Digitale în Stomatologie (LTDS). Astfel, au fost produse următoarele materiale didactice: 

  • 70 de dinți cu magnificație 4:1 pentru studiul morfologiei dentare, pentru Disciplina Morfologia Dinților și Arcadelor Dentare și Materiale Dentare; 
  • 800 de dinți (molari proiectați cu cavități cls. I) pentru studiul preparațiilor dentare, tehnicilor de manipulare a materialelor și de realizare a restaurărilor dentare, pentru Disciplina Odontoterapie Restauratoare;
  • 400 de seturi de dinți artificiali (28 dinți/garnitură) pentru machetele protezelor dentare, pentru Disciplina Tehnologia Protezelor Dentare. 

Noutatea acestui an constă în posibilitatea prezentării informațiilor educaționale prin intermediul tehnologiei „Realitate Virtuală” (Virtual Reality), care va fi utilizată în sediul LTDS, se arată pe o rețea socială

Materialele didactice au fost produse în cadrul proiectului CNFIS-FDI-2023-F-0601 – „Dezvoltarea gândirii antreprenoriale prin inovare și creativitate ca răspuns la transformările tehnologice și digitale în sănătate-DigiMed”. Astfel, 60 de studenți ai universității au participat la ateliere de microproducție în cadrul cărora au fost instruiți cu privire la programele de proiectare asistată de calculator (CAD) și producție prin sisteme de imprimare 3D (CAM). 


Notă autor:

Sursa foto: https://www.facebook.com/UMFCD

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe