Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Un nou transplant de plămâni la Spitalul „Sf. Maria”

Viața Medicală
Cristina GHIOCA vineri, 2 noiembrie 2018
Medicii de la  Spitalul Clinic Sf. Maria au efectuat al treilea transplant de plămâni din acest an. Pacientul are 34 de ani și este din București. Donatorul avea 21 de ani și era din Baia Mare. Intervenţia chirurgicală a fost extrem de dificilă și a durat mai bine de șase ore, deoarece bărbatul avea fibroză chistică. Starea sa este bună și, potrivit protocoalelor, se află într-o secţie specială de terapie intensivă, unde este monitorizat. Intervenţia chirurgicală a fost efectuată de aceeași echipă de medici care a realizat și celelalte două transplanturi de plămâni. Primul a fost efectuat la jumătatea lunii aprilie, iar cel de-al doilea la finalul acesteia. Cei doi bărbaţi care au beneficiat de transplant se simt foarte bine. 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.