Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Un stocator de oxigen a fost pus în funcțiune la SCJU Arad

Viața Medicală
Dorina Novac luni, 1 noiembrie 2021, ora 14:10

La Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad a fost pus în funcţiune, vineri, un stocator de oxigen cu o capacitate de 11.500 de litri. Acesta asigură oxigenul pentru pacienţii COVID internaţi în unitatea medicală.

SCJU Arad
Sursă imagine: Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Arad // Facebook

„Stocatorul este amplasat în curtea spitalului din strada Stephan Ludwig Roth și asigură oxigenul necesar pacienților din secțiile COVID-19. În paralel cu montarea stocatorului, zilele acestea s-a muncit și la retrasarea circuitelor de oxigen pentru clădirea principală a Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad din strada Andrenyi Karoly”, au precizat reprezentanții Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Arad.

Potrivit sursei citate, societatea autorizată pentru instalații sisteme de fluide medicale, cu care SCJU Arad are contract a construit – în doar câteva zile - o nouă rețea care alimentează cu oxigen Unitatea Primire Urgențe separând-o astfel de celelalte secții din clădirea principală a unității medicale.

„Am separat alimentarea cu oxigen pentru pacienții din Unitatea Primire Urgențe de celelalte secții din clădirea mare. Acest val IV, al pandemiei COVID-19, ne-a pus în situația de a consuma o cantitate foarte mare de oxigen în Unitatea Primire Urgențe. Practic, în ultima lună, fiecare priză de oxigen din urgențe – din zonele destinate pacienților cu infecție SARS-CoV-2 - a fost utilizată non-stop. Un consum mare de oxigen s-a înregistrat și pe celelalte secții din clădire, ceea ce ne-a determinat să separăm circuitul din Unitatea Primire Urgențe de cel al secțiilor pentru a preveni fluctuațiile de presiune. La clădirea din strada Stephan Ludwig Roth s-a montat astăzi un stocator de oxigen cu o capacitate de 11.500 de litri deoarece, tot datorită consumului mare de oxigen, buteliile pe care le foloseam trebuiau înlocuite la interval de doar câteva ore”, a explicat Florina Ionescu, manager interimar SCJU Arad.

Etichete: SCJU Arad stocator de oxigen pacienti covid-19

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.