Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Unitate pentru pacienții cu arsuri grave, inaugurată la Spitalul „Bagdasar-Arseni”

Viața Medicală
Dorina Novac vineri, 28 august 2020, ora 11:38

O unitate modernă, destinată pacienţilor cu arsuri grave, a fost inaugurată joi la Spitalul Clinic de Urgenţă „Bagdasar-Arseni” din Capitală.

Unitatea este amenajată în Corpul B al Spitalului Clinic de Urgenţă „Bagdasar-Arseni” pe o suprafaţă de 395 de metri pătraţi şi are două săli de operaţie: politraumă şi chirurgie estetică, potrivit Agerpres.

unitate pacienti arsi
Sursă imagine: Spitalul Clinic de Urgenţă „Bagdasar-Arseni”/ Facebook

 

De asemenea, sursa citată precizează că unitatea deţine o sală de pansamente, una pentru tratamentul arsurilor, spaţii de sterilizare, trei rezerve cu câte un pat, dotate cu aparatură de ultimă generaţie în care pacienţii cu arsuri grave vor putea fi trataţi la cele mai înalte standarde.

Sălile de operaţie au pereţi şi tavane din inox. Iar suprafeţele sunt realizate din panouri tratate antiseptic pe bază de compuşi din ioni de argint, eficienţi împotriva celor mai periculoase şi răspândite tipuri de bacterii.

unitate pentru pacienti

Noua unitate a costat aproximativ 7.500.000 de lei și este dotată cu monitoare, ventilatoare, ecografe, precum şi cu un Laser Doppler pentru diagnosticarea în profunzime a arsurilor. 

Etichete: pacienti cu arsuri pansamente sali de operatie ventilatoare

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.