Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Unitatea mobilă ATI de la Iaşi a devenit operațională și primește pacienți și de la București

Viața Medicală
Dorina Novac vineri, 9 aprilie 2021, ora 15:30

Unitatea mobilă de Terapie Intensivă de la Iași pentru pacienții cu COVID-19 a devenit operațională, iar printre primii pacienţi care urmează să fie internaţi în cursul acestei zile sunt şi persoane din Bucureşti.

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva” din Iaşi, Florin Roşu, a precizat că unitatea mobilă de terapie intensivă care a fost adusă de la Botoşani a devenit operaţională, iar printre primii pacienţi care urmează să fie internaţi în cursul acestei zile sunt şi persoane din Bucureşti, informează Agerpres.

ATI Iasi

Dr. Florin Roşu a menționat că Unitatea Intensivă Mobilă este dotată cu aparatură de ultimă generaţie şi va putea îngriji 12 pacienţi.

„Astăzi vom începe activitatea. Personalul medical este asigurat, inclusiv liniile de gardă sunt stabilite. Vom admite pacienţi din Iaşi şi, mai mult decât atât, vom ajuta şi celelalte zone ale ţării. Vom îngriji inclusiv trei pacienţi care urmează să vină de la Bucureşti. Mai mult ca sigur această unitate este o gură de oxigen pentru sistemul de sănătate ieşean şi pentru sistemul de sănătate în general”, a subliniat acesta.

La sfârşitul lunii martie, Unitatea Intensivă Mobilă a fost adusă la Iaşi după ce a stat o perioadă la Spitalul Judeţean Botoşani. Aceasta este amplasată în incinta Spitalului de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva”.

Etichete: unitate mobila ati pacienti covid-19

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.