Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

UNOPA cere MS tratament pentru refugiații cu HIV

Viața Medicală
Dorina Novac luni, 28 februarie 2022, ora 10:05

Uniunea Naţională a Organizaţiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA cere Ministerului Sănătăţii să emita un ordin prin care să stabilească o procedură specială, prin care persoanele refugiate care trăiesc cu HIV pot fi ajutate cu tratament.

HIV

„Trăim vremuri cumplite pe care nu le mai credeam posibile. Din cauza războiului, multe persoane se refugiază în România și au nevoie de ajutor. Printre ele sunt și vor fi multe persoane care trăiesc cu HIV. În măsura posibilităților, cu ajutorul medicilor infecționiști, vrem să ajutăm aceste persoane să aibă acces la tratament și servicii medicale, dacă este cazul”, au precizat reprezentanții Uniunii Naţionale a Organizaţiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA ( UNOPA).

Astfel, UNOPA îi roagă pe cei care află de astfel de persoane să-i anunțe pentru a-i putea ajuta.

„Cerem, de asemenea, Ministerului Sănătății să emită un ordin prin care să stabilească o procedură specială prin care persoanele refugiate care trăiesc cu HIV pot fi ajutate cu tratament”, mai transmit reprezentanții UNOPA.

Etichete: unopa persoane care traiesc cu HIV medici infectionisti

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC