Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Valeriu Gheorghiță: vaccinarea fictivă trebuie sancționată drastic

Viața Medicală
L. Budin vineri, 3 septembrie 2021, ora 14:51

Preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiţă, consideră că vaccinarea fictivă trebuie sancţionată cât mai drastic, arătând că este decredibilizată astfel munca personalului medical.

Corpul medical se delimitează clar de astfel de acţiuni care nu fac altceva decât să decredibilizeze toată munca specialiștilor această perioadă, a spus Valeriu Gheorghiță, citat de Agerpres, în timpul unei vizite la Arad, cu ocazia evenimentului Gala Recunoştinţei Medicale. 

Valeriu Gheorghita

Fac apel la colegii noştri, personalul medical care primeşte astfel de solicitări, să anunţe instituţiile abilitate să ia măsuri în acest sens. Şi oamenii trebuie să înţeleagă că nu fac altceva decât să dea nişte bani, cumpărându-şi astfel un risc să se îmbolnăvească, să ajungă la spital şi chiar să-şi piardă viaţa”, a subliniat președintele CNCAV.

Întrebat de când se va administra în România doza a treia de vaccin anti-COVID-19, Valeriu Gheorghiţă a precizat că încă sunt discuţii pe acest subiect.

A fost transmis un comunicat al Agenţiei Europene a Medicamentului şi Centrului European pentru Controlul Bolilor în care se specifică foarte clar pe de o parte recomandarea de a se administra doza a treia, o doză suplimentară de vaccin, persoanelor imunodeprimate, de pildă cei post-transplant sau care fac terapie oncologică, precum şi persoanelor vârstnice internate în centrele sociale, în căminele de bătrâni. Însă pentru restul populaţiei, care a fost vaccinată cu schemă completă iniţial, încă se evaluează oportunitatea”, a explicat el.

Etichete: presedinte cncav vaccinare fictiva sanctiuni drastice decredibilizare personal medical

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.