Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Ziua mondială BPOC

   Aflată la a doua ediţie, campania „Tu ştii câţi ani au plămânii tăi?“ a marcat Ziua Modială a bronhopneumopatiei obstructive cronice (BPOC) – 17 noiembrie.
   În lume sunt 210 milioane de oameni care suferă de BPOC, iar în România se estimează nu mai puţin de un milion de persoane. Din păcate, doar jumătate din acestea sunt diagnosticate, cele mai multe ajungând la medic în faza acută a bolii. Problemele pe care această afecţiune le ridică ţin de subdiagnosticare, subtratament şi lipsa monitorizării, în România neexistând un registru al pacienţilor cu BPOC. (...)
 

Având în vedere şi celelate afecţiuni frecvent asociate, Societatea Română de Pneumologie a editat Ghidul local de management al BPOC şi a organizat cursuri interdisciplinare destinate atât pneumologilor, cât şi medicilor specialişti internişti, cardiologi, precum şi medicilor de familie.
   Campania din 2010 şi-a propus să atragă atenţia populaţiei asupra importanţei consultului pneumologic de specialitate şi a evaluării periodice a funcţiei pulmonare.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.