Newsflash
Internaționale Știri

UE: 1.200 de persoane puse sub acuzare într-o operațiune privind traficul de medicamente

de L. Budin - feb. 16 2024
UE: 1.200 de persoane puse sub acuzare într-o operațiune privind traficul de medicamente

Patru laboratoare ilicite au fost distruse şi 92 de website-uri au fost închise în cea mai recentă operațiune împotriva traficului de medicamente din Uniunea Europeană.

Intervenția s-a finalizat cu punerea sub inculpare a 1.238 de persoane şi capturi în valoare de peste 64 de milioane de euro, au anunţat reprezentanții Oficiului European de Luptă Antifraudă (OLAF), citați de EFE și Agerpres.

Operaţiunea anuală SHIELD s-a desfășurat în perioada aprilie-octombrie 2023, sub coordonarea EUROPOL şi sub conducerea autorităţilor poliţieneşti din Italia, Franţa, Grecia şi Spania. A vizat medicamente contrafăcute, substanţe dopante, suplimente alimentare sau sportive ilegale, precum şi produse legate de tratamentul COVID-19.

Traficul de produse farmaceutice este o problemă în creștere în Uniunea Europeană şi din ce în ce mai rentabilă pentru grupurile de crimă organizată, cu efecte îngrijorătoare atât asupra sistemelor de sănătate din Europa cât şi asupra sănătăţii publice, atenţionează Europol.

În intervalul aprilie-octombrie 2023 au fost efectuate și 3.935 de inspecţii şi 4.321 controale antidoping în competiții şi 3.659 în afara competițiilor, mai precizează OLAF.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe