Newsflash
ACTUALITATE Știri

UMF Craiova lansează campania „Să prevenim regretele!”

de L. Budin - dec. 13 2023
UMF Craiova lansează campania „Să prevenim regretele!”

Evenimentul va contribui la corecta informare a comunității asupra riscurilor și soluțiilor pentru protejarea sănătății, dar va lansa și idei pentru îmbunătățirea politicilor sociale în domeniu.

„Să prevenim regretele!” este provocarea pe care Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova și Colegiul Farmaciștilor din România – Filiala Dolj o lansează pe 14 decembrie 2023, de la ora 13.00, în Aula Magna, ca parte din programul instituțional mai amplu de conștientizare a importanței prevenției în conformitate cu programele naționale de vaccinare și serviciile medicale și farmaceutice. 

La eveniment, și-au anunțat participarea prof. univ. dr. Alexandru Rafila, ministrul Sănătății,  asist. univ. dr. Teodor Blidaru (Hubul de Inovație în Sănătate), consilier onorific al ministrului Sănătății, ș.l. dr. Gindrovel Dumitra, coordonator al grupului de vaccinologie din cadrul Societății Naționale de Medicina Familiei, farm. Roxana Dondera, dr. Roxana Udrescu, Maria Stoia-Vasilescu (Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România), Mihaela Ștefan (Director Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Dolj), Dd. Narciza Dinică (șef Compartiment Promovarea Sănătății – DSP Dolj). 

Secțiunea dedicată problemelor de management în politicile de sănătate va fi dublată de intervenția specialiștilor din domeniile extrem de afectate de carența informațională în ceea ce privește necesitatea prevenției: oncologie, epidemiologie, obstetrică și ginecologie, pneumologie, cardiologie, boli metabolice. 

Vor participa prof. univ. dr. Michael Schenker (președinte Comisia de Oncologie Medicală a Ministerului Sănătății), prof. univ. dr. Sorin Dinescu (medic primar epidemiolog), prof. univ. dr. Ștefania Tudorache (medic primar ginecolog), prof. univ. dr. Costin Streba (medic primar pneumolog), prof. univ. dr. Constantin Militaru (medic primar cardiolog), conf. univ. dr. Mihaela Vladu (medic primar diabet și boli de nutriție), ș.l. dr. Radu Diaconu (medic primar pediatru). 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe