Newsflash
Știri

UMF Craiova sărbătorește 25 de ani de la înființare

de L. Budin - iun. 14 2023
UMF Craiova sărbătorește 25 de ani de la înființare

Va avea loc ședința aniversară a primului Senat al Universității de Medicină și Farmacie din Craiova, condusă de fondatorul UMF din Craiova, prof. univ. em. dr. Tudorel Ciurea.

Vineri, 16 iunie, în Aula Magna a Universității de Medicină și Farmacie din Craiova (Bdv. 1 Mai, Nr. 66), de la ora 10.00, comunitatea universitară medicală din Craiova sărbătorește 25 de ani de la înființare, se arată într-un comunicat. 

Vor fi prezenți reprezentanți ai mediului academic medical din țară și din străinătate, ai Guvernului României, ai autorităților locale. 

Programul evenimentelor dedicate acestei aniversări include și Conferința de Chirurgie Româno-Elenă (15-17 iunie), la care participă importanți medici chirurgi din țară și din străinătate și a cărui deschidere va avea loc în Aula Magna, joi, 15 iunie, de la ora 19.00. 

De la ora 14.00, tot în Aula Magna, Facultatea de Farmacie a UMF din Craiova sărbătorește 25 de ani de la înființare. Vor participa reprezentanți ai învățământului farmaceutic din întreaga țară. 

Înființată prin Legea nr. 119/5 iunie 1998, promulgată de Preşedintele României, Universitatea  de Medicină şi Farmacie, avea în structură la început trei facultăţi şi trei specializări: Medicină generală, Stomatologie, Farmacie. 

Azi, UMF Craiova funcţionează cu patru facultăţi: Facultatea de Medicină, cu programele de studii Medicină şi Medicină în limba engleză, Facultatea de Medicină dentară, cu Medicină dentară, Medicină dentară în limba engleză şi Tehnică dentară, Facultatea de Farmacie, cu programul de studii Farmacie şi Facultatea de Moaşe şi Asistenţă medicală, cu programele Asistenţă medicală generală, Balneo-fiziokinetoterapie şi recuperare, Radiologie şi Imagistică. 

S-au dezvoltat mai multe programe de studii de master, astfel încât astăzi sunt acreditate toate cele trei domenii: Medicină, cu programele Managementul Serviciilor de Sănătate şi Dezvoltarea serviciilor de nursing comunitar, Medicină dentară cu programul Restaurări protetice cu sprijin implantar şi Farmacie - cu programele Farmacologie şi Toxicologie şi Laborator clinic şi de analiza medicamentului.

Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova a primit moștenire o clădire monumentală, cu o bogată istorie, cu valoare identitară pentru Craiova, clădirea care adăpostise Liceul Comercial, se mai subliniază în comunicat. Pornind de aici, s-au construit sau reabilitat mai multe clădiri, care să corespundă standardelor învățământului medical universitar actual. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe