Newsflash
Internaționale Știri

Un extract de Ginkgo biloba ar putea îmbunătăți recuperarea cognitivă după un AVC

de L. Budin - feb. 16 2024
Un extract de Ginkgo biloba ar putea îmbunătăți recuperarea cognitivă după un AVC

Un studiu realizat în China a arătat că substanțele active extrase din frunzele şi semințele uscate de Ginkgo biloba ar putea îmbunătăți recuperarea cognitivă precoce după un accident vascular cerebral.

Cercetătorii conduși de specialiștii de la Spitalul Tiantan din Beijing au constatat, în cadrul unui studiu clinic desfăşurat în mai multe centre medicale din China, că persoanele diagnosticate cu AVC au beneficiat de o mai bună recuperare a funcţiilor cognitive după ce au primit injecţii intravenoase care conţineau o combinaţie de substanțe active extrase din Ginkgo biloba, în primele două săptămâni după accidentul vascular cerebral.

Studiul preliminar a fost prezentat recent la Conferinţa Internaţională din 2024 organizată de Asociaţia Americană de luptă împotriva AVC, informează agențiile Xinhua și Agerpres.

Cercetătorii au analizat recuperarea cognitivă a 3.163 de supraviețuitori ai unui atac vascular cerebral care au fost trataţi pentru AVC ischemic uşor până la moderat.

Până în cea de-a 90-a zi de monitorizare, pacienţii care au primit injecţii cu extract au obţinut scoruri mai bune la testele cognitive decât cei care au primit un placebo.

Fiindcă perioada de monitorizare în acest studiu a fost de numai 90 de zile, efectul pe termen lung al substanţei extrase din arborele Ginkgo necesită cercetări suplimentare, au precizat cercetătorii chinezi. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe