Newsflash
Advertorial

Un proiect inovator în sprijinul persoanelor vulnerabile care consumă droguri în regiunea București-Ilfov

de Redacția Viața Medicală - aug. 30 2023
Un proiect inovator în sprijinul persoanelor vulnerabile care consumă droguri în regiunea București-Ilfov

ARAS - Asociația Română Anti-SIDA implementează în perioada 30 iunie - 14 noiembrie 2023 proiectul ACCES 2023 – dezvoltarea serviciilor pentru consumatorii de droguri în anul 2023.


Comunicat de presă

UN PROIECT INOVATOR ÎN SPRIJINUL PERSOANELOR VULNERABILE CARE CONSUMĂ DROGURI ÎN REGIUNEA BUCUREȘTI-ILFOV

ARAS - Asociația Română Anti-SIDA implementează în perioada 30 iunie - 14 noiembrie 2023 proiectul ACCES 2023 – dezvoltarea serviciilor pentru consumatorii de droguri în anul 2023, care se desfășoară în București-Ilfov și este finanțat de Guvernul României, Ministerul Afacerilor Interne – Agenția Națională Antidrog prin Programul de Interes Național în domeniul Prevenirii și Asistenței Medicale, Psihologice și Sociale a Consumatorilor de droguri pentru perioada 2023-2026 (PIN).

Proiectul include: asistență integrată pentru 950 de consumatori de droguri injectabile din București-Ilfov, inclusiv tratament substitutiv cu metadonă; reducerea riscurilor asociate consumului de droguri pentru 750 de consumatori; informare și educare pentru 10.000 de persoane aparținând publicului larg.

Obiectivele proiectului ACCES 2023 pentru dezvoltarea serviciilor oferite consumatorilor de droguri se aliniază cu obiectivele din cadrul Strategiei naţionale privind incluziunea socială şi reducerea sărăciei pentru perioada 2021-2027 și din Strategia naţională în domeniul drogurilor 2022-2026. Prin toate acțiunile întreprinse, urmărim creșterea calității vieții persoanelor vulnerabile, informarea și sensibilizarea publicului larg cu privire la problema consumului de droguri și dezvoltarea serviciilor medicale și sociale pentru persoanele vulnerabile. 

Activitățile din proiect vor fi: dezvoltarea metodologiei pe baza reglementărilor medicale și sociale de la nivel național și urmând modelele de bune practici europene; informarea și educarea comunităților cu scopul de reducere a riscurilor de transmitere a bolilor asociate consumului de droguri, precum și de conștientizare a riscurilor de supradoză; asigurarea serviciilor de reducere a riscurilor și de asistență integrată pentru persoanele dependente, inclusiv tratament substitutiv; promovarea creșterii numărului de servicii pentru consumatorii de droguri și a activităților desfășurate în acest sens. Asociația Română Anti-SIDA va desfășura activități atât în centrele sale fixe, cât și pe teren, cu ambulanța socială. 

Pentru mai multe informații despre proiect: 0800 800 033 

                                                                                                                                                                                 ___

Pentru informații oficiale despre Agenția Națională Antidrog și Programul de Interes Național în domeniul Prevenirii și Asistenței Medicale, Psihologice și Sociale a Consumatorilor de Droguri pentru perioada 2023-2026 (PIN) accesațiwww.ana.gov.ro.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe