Newsflash
Știri

Zentiva România a implementat un nou proiect energetic în București

de L. Budin - mar. 5 2024
Zentiva România a implementat un nou proiect energetic în București

Proiectul va însemna o reducere a amprentei de carbon echivalentă unei scăderi anuale de 14% la fabrica Zentiva din București.

Sistemul utilizează o pompă de căldură industrială de ultimă generație pentru a produce energie termică la 700ºC pentru sistemele de condiționare a aerului din secțiile de producție, echipamente și încălzire a corpului administrativ. Proiectul va însemna o reducere a amprentei de carbon echivalentă unei scăderi anuale de 14%, și o îmbunătățire a eficienței energetice cu 16% în fabrica Zentiva din București, se arată într-un comunicat.

Cel mai recent proiect energetic este o dovadă a angajamentului Zentiva pentru un viitor mai verde, mai sigur și mai sănătos pentru toți. Prin această inițiativă nu reducem doar costurile, ci și emisiile de carbon, continuând planul strategic al grupului Zentiva de a atinge neutralitatea emisiilor de carbon pentru Scop 1 și 2 până în 2030. Ne consolidăm astfel agenda ca lider în ceea ce privește schimbările durabile, stabilind standarde de responsabilitate față de mediu. Prin valorificarea tehnologiilor inovatoare, asigurăm reziliența și eficiența operațiunilor noastre și ne îndeplinim în același timp responsabilitatea față de comunitatea mai mare pe care o deservim”, a declarat Simona Cocoș, director general Zentiva România și Republica Moldova.

Proiectul urmează altor investiții ample implementate, printre care sistemul de panouri fotovoltaice pentru producția de energie electrică la fabrica Labormed, care asigură 10% din consumul de energie al fabricii și contribuie la reducerea cu 50 de tone/an a emisiilor de CO2  la această unitate de producție. De asemenea, compania a instalat la fabrica Zentiva un echipament de răcire pentru sistemele de ventilație, care asigură răcirea aerului folosind apa, înlocuind tehnologia cu aer condiționat și realizând astfel o economie de 11% în consumul de energie electrică în procesul de fabricație, se mai subliniază. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe