Newsflash
ACTUALITATE Știri

Ziua Apelor: expoziție de fotografie subacvatică la Muzeul Antipa

de L. Budin - mar. 21 2024
Ziua Apelor: expoziție de fotografie subacvatică la Muzeul Antipa

„Secretele apelor” dorește să vină în sprijinul eforturilor de conservare a speciilor acvatice și a habitatelor acestora, evidențiind potențialul acestor ecosisteme.

Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” împreună cu Primăria Municipiului București, Direcția de Mediu – Serviciul Ecologie Urbană, invită publicul vineri, 22 martie, la deschiderea expoziției temporare de fotografie subacvatică „Secretele apelor”, dedicată Zilei Mondiale a Apelor. 

Ziua Mondială a Apelor e marcată anual pe data de 22 martie. Evenimentul de la Muzeul Antipa face parte din proiectului „Casa Pământului”, se arată într-un comunicat. „Secretele apelor” dorește să vină în sprijinul eforturilor de conservare a speciilor acvatice și a habitatelor acestora, evidențiind potențialul acestor ecosisteme și contribuind la o înțelegere mai bună a acestora. 

Programul de Ziua Mondială a Apelor este următorul: 

  • 10.00 – 18.00: vizitarea gratuită a expunerii permanente a Muzeului;
  • 11.30: deschiderea expoziției temporare de fotografie subacvatică „Secretele apelor”, cu participarea curatorului expoziției, Ruxandra Nițescu și a fotografului Cristi Mitrofan, autorul lucrărilor expuse;
  • 16.00: întâlnire cu Cristi Mitrofan, scafandru fotograf, certificat pentru explorări în peșteri scufundate și câștigător al Trofeului SpeoArta.

Expoziția oferă vizitatorilor, pentru prima dată România, șansa de a se a se cufunda în bogăția patrimoniului cultural subacvatic al lacurilor din țara noastră. Fotografiile aduc la suprafață biodiversitatea complexă a lacurilor, dezvăluindu-ne din secretele unei lumi inaccesibile multora dintre noi.

Este ineditul unei alte lumi aflate chiar aici la noi pe Pământ! Când ești sub apă și observi un potențial subiect pentru fotografie, prima reacție este să-ți ții respirația. Iar asta o faci din considerente care nu țin de cât de frumoasă sau ireală pare scena respectivă pentru noi, cei care respirăm aer. Primul motiv este că expirarea bulelor de aer este extrem de zgomotoasă pentru majoritatea ființelor care trăiesc sub apă, și aceastea se sperie. Al doilea motiv ține de încercarea de a obține o flotabilitate neutră în imponderabilitatea oferită de coloana de apă, astfel încât să am o poziție cât mai stabilă, fără mișcări suplimentare, care ar tulbura apa sau ar speria subiectul”, spune fotograful Cristi Mitrofan.

Autorul lucrărilor a început fotografia subacvatică din 2008, este scafandru tehnic, certificat pentru explorări în peșteri scufundate și câștigător al Trofeului SpeoArta.

Expoziția va rămâne în circuitul de vizitare a Muzeului până pe data de 12 mai 2024.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe