Newsflash
Știri

Ziua Mondială a Animalelor: donații de hrană și proiecte educative

de L. Budin - oct. 4 2023
Ziua Mondială a Animalelor: donații de hrană și proiecte educative

Ziua Mondială a Animalelor este marcată, anual, la data de 4 octombrie, cu scopul de a promova drepturile şi bunăstarea tuturor vietăților, sălbatice sau domestice, și pentru protejarea biodiversității.

Această zi celebrează inclusiv animalele de companie și reamintește cât de importante sunt în viața oamenilor. Fiecare animal abandonat, cățel sau pisică, merită o familie iubitoare.

 

Sprijin pentru adăposturi

Adopția este una dintre cele mai bune opțiuni pentru cei care își doresc să aibă alături un prieten blănos, iar educarea oamenilor în acest sens poate contribui la reducerea numărului cățeilor abandonați. La Mars, lucrăm cu acest scop de mult timp și sprijinim noii părinți de animale, printre altele, oferindu-le informații despre metodele corespunzătoare de dresaj, înțelegerea nevoilor animalelor și dieta potrivită pentru ele. Toate acestea sunt esențiale pentru o coexistență plina de armonie în casă”, spune Ilie Găgeatu, General Manager Mars România, citat într-un comunicat. 

Ilie Găgeatu va participa la ziua de voluntariat Mars de la Adăpostul Speranța.

Sprijinirea adăposturilor și colaborarea cu organizațiile non-profit pe termen lung sunt o prioritate, iar compania implementează programe educaționale și activități în acest sens, cum ar fi susținerea adăposturilor prin donații materiale sau voluntariat. Anul acesta, Mars România continuă tradiția de a se implica în viața animalelor din adăposturi și donează 182.000 de porții de mâncare pentru cățeii și pisicile fără adăpost.

La Speranța, salvăm câini fără stăpân sau în suferință, le oferim îngrijire, adăpost, afecțiune și le căutăm cămine stabile, familii responsabile și iubitoare. Sunt multe provocări în fiecare zi. Mulțumim Mars pentru inițiativa activităților de voluntariat în adăpost (...), pentru donațiile în hrană, atât de importante pentru noi, dar mai ales pentru că ne este partener în promovarea adopției și a comportamentului responsabil față de animale”, declară Anca Tomescu, reprezentant Comunicare, Fundația Adăpostul Speranța.

 

Acțiuni în școli

În UE au recenzate peste 340 de milioane de animale de companie: 127 de milioane de pisici, 104 milioane de câini și circa 115 milioane de alte specii. Potrivit statisticilor, în România sunt aproximativ 4,3 milioane de pisici și peste 4 milioane de câini.

PURINA, producătorul de hrană pentru pisici și câini deținut de Nestlé, va lansa peste 20 de produse noi în următoarele luni, pentru a răspunde nevoilor de îmbunătățire a sănătății și bunăstării animalelor de companie, se anunță într-un comunicat. 

Compania este „un partener de încredere al asociațiilor profesionale și al facultăților de medicină veterinară din țară, prin susținerea activităților acestora și participarea în cadrul evenimentelor și congreselor științifice”. Este alături de specialiștii din domeniul veterinar și oferă resurse academice, prezentate în mod interactiv și prin platforma Vet Center®, care se bazează pe expertiza companiei în nutriție și inovații științifice.

Vine în întâmpinarea dorinței familiilor, mai ales a copiilor, de a avea un animal de companie. Astfel, a demarat din 2019  un proiect educațional în școli, cu care a obținut în România Premiul Gold în cadrul Community Index 2020. Peste 30.000 de elevi din ciclul primar și 60.000 membri ai familiilor au beneficiat până în prezent de informații și activități Pet School, menite a promova îngrijirea cu responsabilitate a prietenilor patrupezi. 

PURINA® își propune ca până în 2025, 20% din proteinele provenite din cereale și legume să fie obținute din surse bazate pe metoda agriculturii regenerative și va ajunge la 50%, până în 2030. Aceste obiective sunt în spiritul responsabilității față de consumatori și față de mediul înconjurător și au ca scop îmbunătățirea calității solului și contribuie la reducerea emisiilor totale de carbon ale companiei”, se mai subliniază în comunicat. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe