Newsflash
ACTUALITATE Știri

Ziua Mondială a Asistentului Social, sărbătorită pe 19 martie

de Magdalena Tănăsescu - mar. 19 2024
Ziua Mondială a Asistentului Social, sărbătorită pe 19 martie

În acest an, Ziua Mondială a Asistentului Social se desfășoară sub tematica „Viitor comun pentru o schimbare semnificativă și transformatoare”, anunță Asociaţia Profesională Neguvernamentală de Asistenţă Socială ASSOC.

De fapt, tematica din 2024 reprezintă o subliniere a rolului transformator pe care îl joacă asistenții sociali în generarea de schimbări pozitive și în promovarea comunităților. 

 

„Tema acestui an își are rădăcinile în agenda globală și subliniază necesitatea ca asistenții sociali să adopte abordări inovatoare, conduse de interesul comunității și bazate pe înțelepciune și o coexistența armonioasă cu mediul înconjurător. Organismul internațional al asistenților sociali și-a dorit să evidențieze faptul că o comunitate poate prospera pe baza respectului reciproc între oameni, astfel obținându-se o «viață bună» pentru toți”, se menționează într-o postare a asociației.

 

ASSOC a fost înființată în 1995 și activează în domeniul serviciilor sociale, dezvoltând activități care vin în sprijinul grupurilor vulnerabile. Organizația are șapte servicii sociale licențiate, printre care: Centrul de Zi pentru Adulți cu Dizabilități, Cantina Socială, Centrul de Îngrijire și Asistență pentru Adulți cu Dizabilități „Pinochio“, Serviciul de Îngrijire a Vârstnicilor la Domiciliu.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe