Newsflash
Știri

Ziua Mondială a Inimii: acțiuni de informare la nivel național

de L. Budin - sept. 29 2023
Ziua Mondială a Inimii: acțiuni de informare la nivel național

Fundaţia Română a Inimii (FRI) inițiază acțiuni la nivel național de informare, conștientizare în vederea soluționării acestor probleme grave de sănătate.

Fundația Română a Inimii, Societatea Română de Cardiologie, Fundația Împreună Pentru Educație și Sănătate (FIES), Societatea Studenților în Medicină din București (SSMB) și Cluburile Rotary (Districtul 2241), în parteneriat cu autorități locale, au decis să marcheze Ziua Mondială a Inimii (29 septembrie) prin acțiuni concertate, la nivel national, se arată într-un comunicat. 

La fiecare 30 de minute, un român face infarct miocardic, se mai subliniază. 

Unul din trei români suferă de hipertensiune arterială. Şapte milioane de români suferă de una dintre manifestările generalizate ale bolilor cardiovasculare”, arată prof. dr. Dragoș Vinereanu, șeful Clinicii de Cardiologie a Spitalului Universitar de Urgență din București și președinte al Fundației Române a Inimii.

Cel mai important mesaj al acestor campanii si acțiuni este acela că bolile cardiovasculare pot fi prevenite, subliniază prof. dr. Dragoș Vinereanu. Fundația Română a Inimii organizează mai multe acțiuni la care publicul larg este invitat pentru a participa gratuit, pentru a înțelege necesitatea unui stil de viață sănătos, prima verigă a unei atitudini preventive: 

-Promenada Inimilor în 36 de orașe din România (plus în Chișinău) – organizată de către cluburile Rotary. Campania este inţiata de Fundaţia Irlandeză a Inimii şi e implementată deja în peste 10 ţări europene. 

„Din fericire, aceste boli pot fi prevenite, iar mişcarea zilnică este elementul central al optimizării modului nostru de viaţă! Noi ne-am pus inima la treabă, celebrând Ziua Mondială a Inimii. Tu ce faci?” a subliniat prof. dr. Dan Gaiță, inițiatorul Promenadei inimilor și șeful Clinicii de Cardiologie din IBCV Timișoara.

„Promenada Inimilor” este un concept simplu şi inovator care are scopul de a încuraja publicul de toate vârstele şi preocupările să meargă pe jos pentru a-şi menţine sănătatea. Proiectul implică amenajarea, în parteneriat cu autoritățile locale, a unei rute accesibile. 

-Campanie Bucuresti, Sector 4 - Palatul Copiilor, 29 - 30 Septembrie 2023. La evenimentul dedicat sănătății inimii, participanții pot opta pentru o serie de workshopuri și activități interactive menite să promoveze un stil de viață: Tehnici de resuscitare de bază, Stil de viață sănătos, Activități de screening cardiovascular, Desene pe Asfalt, Crosul Inimilor. 

Fundaţia Română a Inimii a fost înfiinţată de către medicii cardiologi din România, membri ai Societăţii Române de Cardiologie.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe