Newsflash
Știri

Ziua mondială a zâmbetului: relaxare, fără stres

de L. Budin - oct. 6 2023
Ziua mondială a zâmbetului: relaxare, fără stres

Ziua Mondială a Zâmbetului (World Smile Day) este aniversată, anual, în prima zi de vineri a lunii octombrie, în acest an fiind marcată la data de 6 octombrie.

În 1963, artistul american Harvey Ball a creat imaginea „față zâmbitoare” („smiley face”), pe care, în prezent, oamenii din toată lumea o folosesc cu scopul de a-şi exterioriza emoţiile pozitive, informează Agerpres. Tot Harvey Ball a lansat ideea de a dedica o zi zâmbetului, optând pentru prima zi de vineri a lunii octombrie.

În numeroase orașe din Europa, Asia, America de Nord şi America de Sud, se organizează în fiecare an manifestări care includ spectacole, poveşti, teatru de păpuşi, concursuri – pe scurt, manifestări care să aducă zâmbete pe chip. Organizatorii încurajează oamenii să facă fotografii sau înregistrări video de la evenimentele locale organizate cu ocazia Zilei mondiale a zâmbetului şi să le încarce pe reţelele sociale cu încadrarea simbolică World Smile Day.

Zâmbetul pare să aibă o influență favorabilă pentru cei din jur, persoana care zâmbeşte fiind considerată mai plăcută, agreabilă şi mai uşor de abordat. Cercetătorii susțin că zâmbetul stimulează producţia de endorfine, scăzând nivelul de stres. Totodată, ajută la relaxarea organismului, contribuind astfel la menţinerea sănătăţii şi la fortificarea sistemului imunitar. 

Unul dintre primii oameni de ştiinţă care au studiat zâmbetul a fost naturalistul englez Charles Darwin, în lucrarea „The Expression of the Emotions in Man and Animals” („Expresiile emoţiei la oameni şi la animale”), publicată în 1872. 

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe