Newsflash
Știri

Încep lucrările de construcție a Centrului de Arşi Grav Târgu Mureş

de L. Budin - mar. 11 2024
Încep lucrările de construcție a Centrului de Arşi Grav Târgu Mureş

Noua clădire va cuprinde 5 paturi pentru pacienţi critici, 10 pentru terapie intermediară şi microchirurgie/chirurgie reconstructivă, secție ATI cu 57 de paturi.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat începerea lucrărilor de construcţie a Centrului de Arşi Grav din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, un proiect derulat de minister prin Banca Mondială. Proiectul are un buget total de 322.625.700,15 de lei fără TVA, informează Agerpres.

Noua clădire a Centrului de Arși Grav de la Târgu Mureş va avea 7 niveluri şi va cuprinde 5 paturi pentru pacienţi critici, 10 paturi pentru terapie intermediară şi pentru microchirurgie şi chirurgie reconstructivă, secţie ATI cu 57 de paturi, 25 de săli de operații distribuite pe două etaje.

Ministrul Sănătăţii a subliniat că, pe lângă cele trei centre de arşi grav, în România se construiesc spitale regionale la Iaşi şi Cluj şi vor începe lucrările la Craiova, unde urmează să se semneze contractul.


Notă autor:

Sursă foto: Facebook

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe