Newsflash
ACTUALITATE Internaționale

Actrița Amy Schumer suferă de endometrioză și de sindromul Cushing

de Florentina Ionescu - mar. 15 2024
Actrița Amy Schumer suferă de endometrioză și de sindromul Cushing

Amy Schumer este actriță, producător și regizor din America. Pe lângă faptul că joacă în filme, ea este și comediant de stand-up.

Recent, actrița a dezvăluit publicului că suferă de sindromul Cushing, boală cauzată de injecțiile cu steroizi în doze mari. În plus, Amy Schumer a dezvăluit că are acest diagnostic după ce a primit numeroase comentarii răutăcioase cu privire la fața ei, unii fani spunându-i că arăta mai „pufoasă” în timpul unor interviu recente acordate unor posturi de televiziune, scrie BBC.com

În răspunsul ei inițial, actrița a atribuit schimbările în ceea ce privește aspectul corpului ei endometriozei. Iar diagnosticul care a venit ulterior, cel de sindrom Cushing, a făcut-o să se simtă de parcă ar fi „renăscut”. 

„Există câteva tipuri de sindrom Cushing. Unele dintre ele pot fi fatale, necesită intervenție chirurgicală pe creier sau îndepărtarea glandelor suprarenale”, a declarat actrița pentru newsletterul News Not Noise. Totuși, ea a completat că suferă de un tip de sindrom Cushing care se va rezolva de la sine și că este în continuare sănătoasă, ceea ce reprezintă cea mai bună veste pentru ea. 

Reamintim că sindromul Cushing apare atunci când o persoană are valori ridicate de cortizol în corp, numit și „hormonul stresului”, pe o perioadă lungă de timp. În principal, acest sindrom afectează persoanele care urmează tratamente cu steroizi. 

Recent, actrița le-a dat o replică criticilor ei, după ce apariția ei în emisiunea „The Tonight Show Starring Jimmy Fallon” a dat startul unor speculații cu privire la aspectul feței ei umflate. 

Din acest motiv, Amy Schumer a scris o lungă postare pe Instagram, în 15 februarie a.c., în care pe lângă faptul că își promova cel de-al doilea sezon al serialului ei de pe Hulu, intitulat „Life and Beth”, actrița a explicat că are endometrioză, despre care a spus că este o boală despre care fiecare femeie ar trebui să citească, deci să se informeze, mai scrie www.womenshealthmag.com

În viața ei se petrec lucruri atât de natură medicală, cât și hormonală, a explicat actrița, adăugând că se simte bine. Amy Schumer a dezvăluit prima dată în anul 2021 diagnosticul ei de endometrioză într-un filmuleț postat pe Instagram, împărtășind urmăritorilor ei de la acea vreme că a suferit o intervenție de histerectomie și o apendicectomie pentru a trata endometrioza. Intervențiile chirurgicale, spune actrița, au ajutat-o să se simtă „ca o persoană nouă”. 


Notă autor:

Sursa foto: https://www.instagram.com/AmySchumer/

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe