Newsflash
ACTUALITATE Știri

Adrian Streinu-Cercel: Medicina viitorului va fi una axată pe genetică moleculară

de Magdalena Tănăsescu - oct. 4 2023
Adrian Streinu-Cercel: Medicina viitorului va fi una axată pe genetică moleculară

Medicina viitorului va fi una axată pe genetică moleculară, iar sistemul sanitar în viitor ar trebui să fie unul inteligent, digitalizat, a declarat preşedintele Comisiei pentru sănătate din Senat, Adrian Streinu-Cercel.

Ne dorim de mult să avem un card de sănătate în care să existe toate datele pacienţilor, respectiv toate problemele medicale pe care le-au avut, toată medicaţia pe care au avut-o etc. Încă batem pasul pe loc şi timpul nu ne aşteaptă. (...) În momentul de faţă ne pregătim pentru medicina viitorului, care, cu siguranţă, va fi una axată pe genetică şi, respectiv, pe genetică moleculară. Trebuie să învăţăm studenţii de pe acum să facă acest lucru”, a explicat Streinu-Cercel, la evenimentul ”ThinkHealth 2023/Instalarea în viitor”, organizat miercuri, 4 octombrie, la Parlament.

Medicul susține că România va trebui să facă paşi "foarte rapizi" în a redesena sistemul de sănătate.

„Este foarte probabil că, începând din 2024, acest lucru va demara pentru că avem nevoie de foarte mulţi navigatori de sănătate. Omul sănătos trebuie şi el să fie dirijat, pentru că, în momentul de faţă, avem tot felul de persoane sau personaje care vorbesc împotriva medicinei şi împotriva sănătăţii umane. (...) Cred că acest om sănătos trebuie să plece de la educaţie, de la educaţia de jos, adică de la grădiniţă”, a subliniat Streinu-Cercel, citat de Agerpres.  

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe