Newsflash
EDUCAȚIE Știri

Alexandru Rafila vrea introducerea disciplinei „Educaţie pentru sănătate” în şcoli

de L. Budin - aug. 18 2023
Alexandru Rafila vrea introducerea disciplinei „Educaţie pentru sănătate” în şcoli

România ar evolua din punct de vede al indicatorilor stării de sănătate dacă s-ar introduce disciplina respectivă, consideră ministrul.

Ministrul a spus că „de ani de zile” militează pentru dezvoltarea educaţiei pentru sănătate în unitățile de învățământ, informează Agerpres

Dacă vom găsi tot felul de pretexte ca să amânăm la nesfârşit introducerea «Educaţiei pentru sănătate» în şcoli, atunci vom avea o problemă foarte serioasă şi nu numai din punctul de vedere al înţelegerii beneficiilor vaccinării, ci şi din punct de vedere al prevenirii bolilor transmisibile şi netransmisibile. «Educaţia pentru sănătate» dezvoltă deprinderi preventive sănătoase, care pot fi transmise şi de către copii sau adolescenţi părinţilor lor. Este un proces care, în decurs de câţiva ani, ar putea să schimbe faţa României din punct de vede al indicatorilor stării de sănătate şi nici nu costă foarte mult”, a explicat Rafila, într-o conferinţă de presă.

El şi-a arătat disponibilitatea de a lucra împreună cu ministrul Educaţiei, Ligia Deca, la dezvoltarea acestei discipline.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe